A Mother’s Epiphany – Et essay om å gjenvinne den magiske moderskapet

By | 12 listopadu, 2022

Noen av mine barndomsvenner utstråler kjærlighet, glede og nervøsitet som aldri før, noe som bare kan bety én ting: de er gravide for første gang.

I samtalene mine med disse vennene kan jeg ikke la være å gråte når de snakker om hvor glade de er for å få en baby. For som alle mødre vet, uansett hvor forberedt de er, aner de ikke at de kommer til å skade.

Jada, jeg kunne fortelle dem det, men det ville ikke gjøre noen forskjell. Ingen kan sette ord på hvor dyptgående livet ditt endrer seg når barna dine blir født. Det er en så vanlig ting at det har blitt en klisjé: „Ditt første barn vil forandre livet ditt mer enn du noen gang hadde forestilt deg.“

Og så det sekundet du ser den babyen, skjønner du det. Forståelsen er umiddelbar og overveldende. Du skjønner at det alle prøver å fortelle deg er tusen ganger sant.

Vi lever ikke lenger for oss selv. Vi lever for en krøllete bunt på syv pund. Vårt verdensbilde utvides. Vi forstår den sanne definisjonen av „trøtt“. Kroppsvæsker stopper oss fra å bæsj. Og plutselig er alt vi ønsker å gjøre på en lørdagskveld å se babyen sove til vi river oss løs.

Jeg forstår mer eller mindre morskapets biologi, men følelsene av morskapet er hinsides fatteevne. Likevel, mellom lekegrupper, samkjøring og endeløs støvsuging, mister selv de beste mødrene noen ganger kontakten med den følelsesmessige uroen som kom inn i livene våre omtrent samtidig som barna våre.

Mitt lille mirakel er i den irriterende «nei»-fasen. Han hater ordet når det er rettet mot ham, men er det

Han foretrekker å si det selv.

På en spesielt frustrerende dag i forrige uke da hun ba meg sjekke klokken hvert 15. minutt mens hun ventet på at den lille viseren skulle nå klokken 6 (timen mannen min vanligvis kommer hjem), la jeg henne til slutt i badekaret (hvor hun nesten er alltid fornøyd).

Jeg satt på en krakk ved karet og bladde i et magasin, og forberedte meg på de resterende timene av dagen. Etter noen minutter tok jeg et håndkle rundt henne og stolte på at Teletubbies skulle underholde henne mens jeg lagde det nye antrekket hennes.

Da jeg kom tilbake, sto Casey midt på stuegulvet med åpen munn og stirret på TV-en, den svulmende babymagen hennes balansert på to bøyde ben. Hun lekte med navlen.

Det jeg opplevde da kunne bare kalles en åpenbaring av foreldrene. Kanskje det var hennes nakenhet som gjorde meg

Innser at barnet mitt, fast bestemt på å utøve sin uavhengighet, var like sårbart og avhengig som alltid. Og det ubeskrivelige jaget av kjærlighet, ansvar og ren glede traff meg med like mye kraft som den dagen hun ble født.

Jeg vil at vi alle skal minne hverandre på hvor mye barna våre trenger oss, uansett hvor høye de er. Så på de uunngåelige dagene de er festet til venstre ben, eller maler på tapet, eller tilbringer tid på rektors kontor, vil vi reflektere over dagen de ble født, da to nye sjeler kom inn i verden: et barn og en mor. .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *