Berg-og-dal-banen til graviditet og morskap

By | 9 listopadu, 2022

Mens jeg raser mot trettiårsdagen min i et tempo jeg vanligvis ville oppnådd, ser jeg nærmere på livet mitt. Jeg reflekterte og analyserte prestasjonene mine så langt (eller som jeg trodde på den tiden, min fullstendige mangel på dem) og utforsket hvor jeg ønsket å være i fremtiden.

Jeg giftet meg nylig med en mann jeg møtte da jeg var bare nitten. Vi var sammen i ti år før vi giftet oss. Jeg var en av de menneskene som levde følsomt og trygt fra time til time og dag til dag. Jeg tok ikke en forhastet avgjørelse. Når det gjelder familie, hadde muligheten for vanskeligheter med å bli gravid aldri kommet inn i mitt følsomme sinn, og jeg trodde alltid at jeg skulle få barn når jeg var tretti.

Etter bryllupet vårt bestemte vi oss for at det var det rette tidspunktet for en familie og trodde naivt at det ville skje – akkurat som det. Det skjedde ikke. Og det fortsatte ikke før to år til. Etter mange leger og undersøkelser viste det seg at jeg hadde et lite fertilitetsproblem, men et som ikke skulle vise seg å være skadelig. Jeg begynte på et kurs med Clomid.

Det er morsomt hvordan jeg ble det. Jeg tenkte på barna hele tiden. Jeg så misunnelig på gravide kvinner og var overbevist om at antallet gravide i byen min var firedoblet. Overalt hvor jeg så, venner, kolleger og til og med familie – de så ut til å bli gravide veldig lett. Akkurat da jeg holdt på å miste meg selv i den ekstreme følelsesmessige torturen av så mange «ve meg», sjekket jeg kalenderen min og innså at jeg trengte en graviditetstest. 2. juledag 2001 og jeg testet positivt. fantastisk Graviditeten var overraskende lett. (Hvis du ignorerer absolutt kronisk oppkast fra 6 uker til to dager etter fødselen). Deretter fulgte en anspent periode ved 30 uker som resulterte i en uke med sykehusinnleggelse og en kortvarig fødsel. Heldigvis fortsatte graviditeten, og i august 2002 fødte jeg en vakker jente, født i uke 38 og veide 5lb 3oz. Fantastisk! Jessica Rose.

Interessant nok, uten mye planlegging – jeg ble gravid igjen i 2004. Dette svangerskapet var veldig vanskelig. Igjen hadde jeg kroniske oppkast, men jeg følte meg ikke glad eller sunn under graviditeten. Jeg føler meg konstant sliten – ikke litt men helt utslitt. Ved 30 uker (definitivt litt av et blip punkt for meg) utviklet jeg obstetrisk kolestase. Kolestase er en uvanlig komplikasjon ved graviditet, som får gallesyrer til å bygge seg opp i blodet. Hovedsymptomet er vedvarende kløe. Den ble plukket opp under et rutinebesøk for å se fødselslegen min. Jeg kom til avtalen min og følte meg ganske dårlig. Jeg var konstant fri fra jobb med kvalme og tretthet. Bokstavelig talt, på sykehusets venteværelse, utviklet jeg kronisk kløe – hovedsakelig på hendene, men spredte seg deretter andre steder. Kløen gjorde meg så desperat at jeg fortsatte å klø meg til huden min blødde. Jeg ble innlagt på sykehuset der og ble der. På den tiden visste jeg ingenting om kolestase, hadde aldri hørt om det. Selv om jeg nå føler at jeg vet mye mer. Mens jeg var på sykehuset i flere uker og tok daglige blodprøver, ble jeg informert om at gallesyrene og leverfunksjonen min økte betydelig og kunne utgjøre en risiko for det ufødte barnet mitt, som jeg visste var en jente. Jeg forsto ikke den riktige medisinske terminologien den gangen, og forsto heller ikke helt hva som foregikk, men da en nydelig jordmor kom inn og tok hånden min og veldig rolig forklarte meg at obstetrisk kolestase kunne føre til dødfødsel og at Jeg burde forberede meg på det – Min verden falt fra hverandre.

Dagen etter kom konsulenten min for å besøke meg og fortalte meg at hun skulle starte en umiddelbar induksjon for trygt å føde barnet mitt. Induksjon startet uten forsinkelse og hadde få komplikasjoner. Jeg var konstant festet til et hjertemonitorbelte, og jeg husker at jeg på et tidspunkt følte at smerten hadde nådd en ekstrem topp. Mannen min så på pulsmåleren og la merke til at maskinen ikke lenger oppdaget hjerteslag. Etter å ha ikke vært hos jordmor på en stund, trykket mannen min på alarmklokken og en jordmor kom umiddelbart. I løpet av sekunder var et team med jordmødre, en barnelege og pleieassistent på rommet. Mannen min fikk panikk – jeg var opptatt med å takle smerten, men skjønte så at det så ut til å være et problem. Det neste jeg husket var at datteren min ble født. 07:20 15. april 2005 – Ved 35 uker fødte jeg en veldig sunn og veldig livlig jente på 5lb 11oz. Elisa Ma Alt var bra, takk og jeg var lettet.

Så der var jeg, 33 år gammel og stolt mor til to vakre jenter. Hvilken flaks.

Så, på slutten av 2006, oppdaget jeg at jeg var gravid igjen (husker at jeg på et tidspunkt i livet mitt trodde at jeg aldri ville få barn – dette var ganske utrolig). Denne gangen åpnet jeg øynene og ble gravid. Jeg visste at jeg hadde kolestase i mitt siste svangerskap at jeg hadde 60-80% sjanse for å få det igjen. Forewarned er forearmed som de sier. Graviditeten var, som min første, veldig lett. Etter 14 uker var jeg ikke syk, og på grunn av det overbeviste jeg meg selv om at jeg skulle få en gutt. Mitt resonnement var at når en jente blir gravid, øker østrogenet som forårsaker sykdom. Ikke med en gutt. Jeg så hele tiden etter tegn på obstetrisk kolestase og ble lettet når ingen dukket opp. Jeg ble 30 uker og så begynte jeg å klø som en gal. Jeg fikk ikke sove på grunn av ripene. Jeg våknet mange ganger i løpet av natten for å dusje for å prøve å lindre kløen. Jeg var utslitt og ble henvist til konsulenten min. Mange blodprøver ble tatt, men det var ingen økning i leverfunksjonen eller resultatene av galleprøver, og derfor ble ikke kolestase diagnostisert. Jeg ble satt under hyppig observasjon de neste ukene, noe jeg vil være evig takknemlig for. Så etter å ha møtt konsulenten, ble jeg informert om at jeg ville bli registrert som „i faresonen“, da jeg tydeligvis ikke hadde kolestase, og derfor skulle svangerskapet mitt anses som „normalt“. Dette kunne jeg ikke akseptere. Etter å ha gått gjennom bekymringen for en betydelig mulighet for dødfødsel forrige gang, tok jeg ingen sjanser denne gangen. Jeg ble en engstelig gravid kvinne og plaget min jordmor, min fastlege og min konsulent for en rekke blodprøver, da kløen fortsatt var helt uutholdelig. Dette i seg selv var, tror jeg, et bemerkelsesverdig symptom på kolestase. Jeg forstår at dødfødsler er mer sannsynlige i de senere stadier av svangerskapet, og jeg vet at mange rådgivere for pasienter med kolestase mener det er best å føde barnet rundt 35-38 uker, siden mengden indusert fødsel er mye høyere på dette tidspunktet. Barns sjanse til å overleve. Bevæpnet med denne informasjonen fortsatte jeg søket etter en tidlig fødsel. Noe jeg vet at mange rynker på nesen over. Men min samvittighet er ren. Jeg gjorde det jeg trodde var best for barnet mitt. Til slutt ble det avtalt at jeg skulle bli indusert ved 37 uker – juli 2007. Etter en veldig traumatisk fødsel – der babyen min kom nedover fødselskanalen, men jeg ikke utvidet meg, og deretter et nødsignal fra babyen min – er jeg glad for å kunne si at min tredje datter ble født lykkelig og frisk, og veide 6 lbs . Emily Grace.

Nå er jeg mor til tre vakre, karismatiske jenter. Livet mitt dreier seg om dem, og de er heldigvis lykkelig uvitende om deres prøvelser og trengsler for å komme trygt hit.

Familien min er komplett. Selv om jeg kanskje i all hemmelighet lengter etter en ny baby – vet jeg at familien min ikke har råd til en ny graviditet og alle traumene det ville forårsake.

Mitt råd til alle vil være å ikke ignorere helseproblemer under graviditet og gå til fastlegen. Jeg vet ikke om jeg ikke hadde møtt rådgiveren min under mitt andre svangerskap og jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd med min tredje hvis jeg ikke hadde vært så pågående.

Hver graviditet er forskjellig. Men som foreldre må vi ta ansvar for våre ufødte barn og sørge for at ingenting blir oversett.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *