Hvordan være mor og bestevenn

By | 4 prosince, 2022

Kan du være en bestevenn og mor for barnet ditt? Jeg husker at jeg gikk gjennom episoder som barn da jeg ikke var fornøyd med foreldrene mine. Jeg snakket aldri med dem om hva som foregikk i livet mitt eller delte følelsene mine. Over tid fant jeg virkelig en bestevenn i min mor. For en gave dette var til meg! Vi pleide å gå til mange steder sammen som shopping, film og hjemme så vi på TV sammen. Så sint på meg selv jeg var for å kaste bort så mange år på å ikke sette pris på ham og dele livet mitt med ham.

Da jeg fikk barn lovet jeg meg selv at jeg skulle gjøre alt jeg kunne for ikke bare å være en god mor, men en bestevenn. Moren min døde ung etter dagens standarder, og jeg ble knust når jeg tenkte på tiden jeg mistet i mine yngre år. Det ville sette veien jeg var fast bestemt på å følge og være for barna mine, det min mor, som var min beste venn, var for meg.

Foreldre må komme først for å forstå og følge dette konseptet. Det må fortsatt være disiplin og regler. Det betyr ikke at du alltid sier ja når barnet ditt vil ha noe. Det går mye dypere enn ditt vanlige familieliv. Jeg har virkelig gjort det til et poeng å lytte til barna mine, ja det kan være vanskelig til tider, spesielt nå når tenåringsdatteren min forteller meg ting som nesten får øynene mine til å sprette ut av hodet mitt. Siden de var små gikk jeg inn på rommet deres og snakket med dem om dagen deres, ikke bare skolearbeid og hva de følte på den tiden. Når det kommer til hemmeligheter, ja for det meste beholdt jeg dem, med mindre det var noe som virkelig trengte å bli delt.

Jeg tilbringer tid alene med dem utenfor huset så ofte som mulig. Det kan være en butikk eller en restaurant, med en av dem slik at de kan holde meg for seg selv og snakke fritt. For tenåringen min går jeg til rommet hennes og har det vi kaller „pow wows“, der hun kan spørre meg om hva som helst, og jeg gjør mitt beste for å svare på spørsmålene hennes. Nå kommer venninnene hans og jeg inviterer dem inn i rommet for spørsmål de har og er redde for å stille sine egne mødre. Ved å få min datters tillit vil vi fortsette å vokse nærmere. Hun visste at jeg var en hun kunne komme til og ikke dømme, men lytte og faktisk hjelpe med erfarne råd. Jeg har blitt den utpekte forelderen som gjør all kjøringen for dem, noen ganger på sprø tider må jeg legge til.

Dette er noe jeg var så heldig å starte tidlig med barna mine, for ikke å si at det ikke fungerer når de blir eldre, da jeg er et levende bevis på at det gjør det fordi jeg mistet så mange år med min mor. Beste venn også. Jeg tror personlig at det ville ha skjedd tidligere hvis jeg hadde vært mer komfortabel rundt ham da jeg prøvde som tenåring. Årene går så fort, og det er ingen bedre tid enn i dag for å anstrenge seg, ta de nødvendige skrittene og velge å være en del av barnets liv i stedet for å se dem utenfra. Husk selvfølgelig at du fortsatt er forelderen, men med tillit, tid og kjærlighet kan du også være deres beste venn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *