Morskap – meningsløst eller meningsløst?

By | 14 listopadu, 2022

Jeg visste at jeg hadde overstrukket tiden min fra jeg var 3 og 6 da jeg hørte min yngste skrike for å bli såret og min eldstes stemme skjelte og tukte. Da jeg tok den lange turen opp trappene for å møte kjeltringene, kunne jeg kjenne blodet mitt koke av frustrasjon og sinne, egentlig ikke mot dem, men mot meg selv.

Jeg er så bortkastet mellom å ha noen timer hver morgen til å skrive, lese og jobbe med klienter; Sommerdagene har frarøvet meg disse stille timene. Jeg trakk pusten dypt og formulerte spilleplanen min.

Dette vil ikke være et tidspunkt for meg å forklare regler eller forventninger. Jeg trengte å gå inn for å hjelpe dem omdirigere. Jeg kjente at jeg på alle nivåer gravde dypt etter tålmodighet og selvkontroll mens jeg sto foran dem – en med tårer strømmet nedover ansiktet hans i smerte og ropte: „Det gjør vondt!“ Og den andre med et sinneuttrykk i ansiktet etter å ha blitt presset for langt.

Jeg fjernet rolig den fornærmende gjenstanden for ønsket deres, som bare motiverte min eldste til å prøve å få det tilbake. (Ai! Trykker på varmeknappen gjentatte ganger for mor). Jeg forble rolig og løsnet meg raskt fra hans engasjement. Jeg la hånden min forsiktig på skulderen hennes, knelte i øyehøyde og sa: „Det er på tide at vi gjør noe sammen; jeg føler meg også nedstemt og trenger virkelig din hjelp og samarbeid slik at vi kan komme videre med dagen.“

Uten rop eller sinne fra meg falt motstanden hennes overraskende bort. Jeg tok opp den sårede, kysset ham – han var så god som ny. Angsten min begynte å avta og jeg følte meg seirende i å snakke meg gjennom et veldig vanskelig øyeblikk som jeg ofte snakket med mine klienter og workshopdeltakere med klarhet og selvtillit. Det overrasker meg alltid hvor enkelt foreldreskap blir når jeg gjør det bra. Det er utrolig vanskelig for meg å kombinere forventningene og selve arbeidet, men resultatene og bivirkningene slår meg alltid vekk.

I disse vanskelige øyeblikkene tenker jeg på hvor deilig det var å våkne opp hver morgen, dusje, sminke seg og kle på meg, spise en rolig frokost og kjøre, høre på CD-en min med Ani DiFranco eller Dar Williams, rekkevidde. Til kolleger på jobben som respekterer meg. Så bra! Det var de dagene jeg ofte hørte hvor mye jeg ble satt pris på, hvordan arbeidet mitt var viktig og utført med fortreffelighet. Hvor høyt de erkjennelsene ringer til meg i stillheten som nå eksisterer i rollen som mor.

Det morsomme er at da jeg ble gravid kunne jeg ikke vente med å gi opp alt. Jeg telte ned dagene til jeg kunne være hjemme på heltid med babyen min, fokusere på hjemmearbeid og skape familielivet jeg alltid har ønsket meg. Men overgangen fra en verden av kvinnelighet til morsrollen var ikke en lett overgang jeg fant. Jeg husker at jeg tok med min første baby hjem og gråt, følte meg overveldet av oppgaven med å være hennes mor og forventningene jeg stilte til meg selv om å vite hva hun trengte.

Etter å ha helbredet fra en fantastisk keisersnitt, både fysisk og følelsesmessig, begynte jeg å roe frykten min, ta hver dag som den kom, omfavne min nye rolle. Det overrasket meg og føltes mer fantastisk enn noe jeg noen gang har oppnådd da jeg lærte hva han trengte og når. Det føltes så riktig å være sammen med ham, å være sammen med noen som næret og trøstet ham. Jeg tror det var mine sterke morsverdier som fikk meg til å gjøre jobben.

Min egen mor var med på å forme mitt perspektiv på heltidsmor. Som barn følte jeg meg så trygg, så elsket og hel i min mors nærvær. Min mor fikk ikke ros og daglig verdsettelse for sine plikter, og jeg vet at hun ofte følte seg overveldet med fem barn. Hvis hun hadde muligheten til å gå på college og forfølge sine personlige mål, kan hun være mer rastløs hjemme.

Jeg kan bare si at hun som et av barna hennes oppdro og tok vare på, hvor takknemlig jeg er, hvor sentrert og balansert jeg føler meg, på grunn av hennes hengivenhet og den daglige gleden hun delte med meg som min mor.

Mor er ikke en jobb som noen gang vil gi oss den samme gleden som en karriere utenfor. Å holde seg hjemme er ikke noe vi skal se på som en livslang dom. Det betyr heller ikke at vi gir opp drivkraften og ambisjonene om en karriere. Å tenke utenfor boksen kan være den kreative løsningen så mange mødre ønsker.

Kvinner i dag har oppnådd pedagogiske og profesjonelle høyder som våre mødre og bestemødre aldri har drømt om. Som våre barns første lærere, for en gave det er for oss å bringe vår kunnskap og innsikt til det åndelige arbeidet med foreldreoppdragelse! Hvor trist at samfunnet vårt har fått oss til å tro at utdannelsen vår skal ta oss utover barna og familiene våre.

I dag trenger ikke karrierer å gjøres utenfor hjemmet. Flere og flere kvinner finner den unike gleden ved å starte sin egen virksomhet, eller å jobbe kreativt med sine arbeidsgivere for å jobbe hjemmefra, dele jobb og jobbe med andre mødre for å kanalisere sin emosjonelle energi og kapasitet produktivt som primære omsorgspersoner. Barn.

Babyer trenger mødrene sine mest de første 5 årene. En mors rolle er å pleie barnets karakter. Babyer står naturlig overfor mødrene sine. Mitt yngste barn spør meg ofte: „Mamma, hvordan gjør Gud huden din så myk og stemmen din så vakker?“ Feminine egenskaper er ikke eksklusive for kvinner, men de forsterkes lettere til tross for den lave verdien vår kultur setter på dem.

Hvis den feministiske bevegelsen virkelig sto opp for kvinner og våre unike karakteregenskaper, ville vi hedre våre egenskaper som omsorg, medfølelse, kreativitet, mildhet, vennlighet, kjærlighet, fred, tjeneste og visdom. Vi bestemmer oss ikke for at det å være den beste kvinnen betyr å bli en mann. Vi vil respektere amming, pleie og veiledning av våre små, og det er klart og sikkert at en mors personlige omsorg er uerstattelig. Vi vil forfølge våre pedagogiske mål med tanken på å være vårt barns første lærer i de første årene. Vi vil ha systemer som økonomisk setter kvinner i stand til å bo hjemme med barna sine, ikke fremmedgjøre dem.

Dessverre verdsetter ikke kvinner selv omsorgsroller lenger. Omsorg er ikke en materiell handling, så mange kvinner har bestemt seg for at den er verdiløs, til og med nedverdigende. Det er ikke økonomisk kompensert, med mindre du jobber i barnehage eller førskole, og vi er alle klar over samfunnets dårlige syn på det yrket og de lave forventningene vi stiller til evnen til å gjøre et slikt «lett, tankeløst arbeid».

Moderskap er et sjeleverk. Det er ikke noe du mestrer over natten. Det begynner ved unnfangelsen og slutter når du trekker ditt siste åndedrag. Det er en livslang reise med personlig transformasjon. Det har stor betydning og hensikt for moren som omfavner det, finner måter å uttrykke seg i det, og i utgangspunktet tror at ekte lykke oppnås gjennom åndelig oppførsel.

Se disse årene som en gave med de små. En gave for å ha tid til å senke farten, fokusere på forholdet til disse mest dyrebare skapningene i livet ditt, finne skjønnheten i hjemmelaging – ideen om å skape et hjem du liker med familien din. Fyll hjemmet ditt med rytme, bakelukt og latter. Beskytt deg selv fra å la samfunnets vurderinger og forventninger skjemme deg bort fra fristelsen til å fokusere på karrieren din mens du har babyer, småbarn og førskolebarn hjemme.

Hvis kulturen lykkes, vil de frarøve dine små barn opplevelser hele dagen lang, som gleder deres hjerter, som trøster, og som innpoder dem dyder. Det er ikke evig. Babyer, småbarn, førskolebarn – de vokser opp så fort. I disse tidlige årene er det måter å opprettholde karrieren på, å pleie ferdighetene dine, for å holde dine mentale evner sterke; Vær kreativ!

Det finnes ikke noe edlere arbeid i verden enn morskap.

Jeg vil takke Shara, Jennifer og Mary for deres inspirasjon og tro på å dele deres kamp for å finne mening i morsrollen med meg. For å abonnere på min bi-månedlige e-zine og motta ditt gratis verktøysett for foreldre, må du besøke http://www.noblemother.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *